Måndag igen..

Skrivet den 2009-08-31 klockan 12:52:22
Helgen bara susar förbi och nu är det åter måndag..lite små trist men, bara att vänta in nästa helg=)
Helgen var bra, jag städade (som jag gör alla dagar) men nu lite mer, då jag trimmade Niquita med avart krita som färjade golv och mig...och barnen, de badade många gånger i helgen, hehe!
Jag träffade Malena och vi gick ut med hundarna och pratade (kommer sakna dig Malena när du åker) sen gick vi hem och kollade på film och åt godis, gott=)
Igår va jag och barnen på Torp och handlade lite byxor till Nicole och ett täcke till min stackars blöta häst.
Det var mysigt, Nicole kollade på en STOR bilbana som alla fick köra med och så åt vi korv och glass!

Idag har jag skurat golv och damsugit..fattar inte varför detta hus är så smutsigt!!
Skit överallt...tvätt, papper, leksaher, jord, sten, disk mm..
jag håller på att få höst depp och vi kommer in i september i morgon..lovande...
Tur att jakten med hund snart börjar och att vi snart renoverar i nya huset=)

  

Lördag, Fuglesang är ute i rymden!

Skrivet den 2009-08-29 klockan 08:16:48
Fått lite pikar att jag bloggar för sällan..hmm..inte haft den bästa tiden just nu, men jag ska försöka bättra mig=)

Idag vaknade jag av klockan som ringde 05.55, jag hade bestämt mig för att gå upp och se när Fuglesang åkte upp i rumden. När jag satte på tv:n var det bara 4min kvar innan start. Jag hade frågat Nicole om hon ville se, så jag gick in och frågade och hon skuttade upp=) Vi satte oss i soffan och tittade när de lyfte, vilken kraft!!
Nicole var jätte glad att hon fick se, och har pratat om rymden hela morgonen=)

Nu ska jag äta!
  

Måndag.

Skrivet den 2009-08-24 klockan 18:03:41

Idag har jag varit och tagit hand om rådjuret som Mattias sköt. Det va inte helt lätt med två arga barn med, men tillslut lyckades jag, men fick då se att det var säkert 10-20 små fästingar på varje arm!!!
Hem med rådjuret för att stycka, men hittade ingen såg för att ta av klövarna...fästingarna kröp överallt och jag ska vara ärlig, mycket tål jag, spindlar, möss, ormar mm.. men INTE fästingar!! Fy, jag ryser....

Andra delen av dagen var jag med Johan på en husdränering i Trollhättan, jag ska med i morgon också när Nicole är på dagis och Nils fick vara hos farmor!

  

Jaktkläder

Skrivet den 2009-08-23 klockan 10:53:47
Kräsen som jag är och med de lilla utbud som finns till tjejer är jag nu kluven i valet av nya jaktkläder till hösten!

Swedteam har ett snyggt jaktställ, där det är en tjej på bilden med både byxa och jacka, men sen finns det inte storlekar till dam på jackan??

Byxa Hermelin Dam : Lady - Grön  - Läs Mera...             Jacka Bäver Vildmark - avtagbara ärmar - Grön  - Läs Mera...      
Swedteam    

Pinewood Har ett snyggt damställ, men frågar är om det blir för tungt? Sen vill jag även ha kläderna när jag tränar hundarna mm...

Pinewood
    
    
                                                                                                                                  
  

Söndag!

Skrivet den 2009-08-23 klockan 08:50:40

Tänk att det aldrig slår fel..varja gång Johan sover borta så vaknar ett eller oftast båda barnen mitt i natten och ska sova i sängen med mig, i natt vaknade Nils vid 3 och grät, så han fick sova brevid mig. han sover dock inte lika länge på morgonen när han sover inne hos mig, så vi gick upp 06.30, annars brukar Nils sova till 9. Nicole vaknade vid 7 och vi satt och tittade på Pippi på rymmen som gick på tv=)

Jag trodde att vädret skulle bli bra idag, men för en stund sedan regnade det...fast nu är det sol igen, får ta en titt på Yr.no Skulle vara kul att gå ut i skogen idag, för att leta svamp! Johan kommer hem idag fast senare så jag får ta med barnen ut, det gillar Nicole=)

Mobilbilder från igår..



Nicole tyckte att hennes flätor va såå fina=)

  

En nisse i bur

Skrivet den 2009-08-22 klockan 12:36:00
Så här ser det ut hemma när Nils och Nicole leker med hundarnas bur=)
Trotts att han är inlåst så ser han väldigt glad ut=)





  

Grytjakts helg

Skrivet den 2009-08-22 klockan 07:26:05
Johan har åkt iväg med våran camper för att vara med på grytjaktshelgen i kil som håller på Lör och Sön. De har prov i konstgryt och i naturgryt + grillning mm. En toppen helg tycker jag det låter som=) men jag är hemma med barnen och hundarna. Det är några som kommer för att jaga bock i helgen på våra och Joahns förälldras marker så en eftersöks hund måste ju vara hemma, man vet ju aldrig.

Vad som händer för mig idag vet jag inte, tvättsugan ska få mer matta idag, vilket jag ser fram emot då jag vill kunna ställa tillbaka vår tvättmaskin!!! Lite mycket som behöver tvättas just nu...sen skulle jag behöva ett torkställ, får se om jag åker och köper det.

Ser ut att bli en dag med sol=)
  

Vackra dotter

Skrivet den 2009-08-20 klockan 22:31:50




  

Eftersöket

Skrivet den 2009-08-20 klockan 22:17:05
Niquita gjorde ju ett lyckat eftersök här om kvällen!
Här kommer lite bilder på det!




Redig Niquita=)
  

Torsdag!

Skrivet den 2009-08-20 klockan 08:16:37
Idag ska jag åka för att handla något till Alva (johans mormor) som fyller år idag! Sen i em ska vi dit på kalas=)

Igår hade vi möte med vår nya förening, det gick väll ok, skulle jag kunna sänga!
Trestads Jakthunds Förening heter vi (ja eller efter skatteverket han godkänt det)
Ska jag vara riktigt ärlig så blev jag lite besviken på min sambo igår under mötet då jag fick framstå som en nolla, vilket inte var medingen från min sida, för jag vet vad jag kan och jag är väldigt villig att lägga ner min själ i denna förening, men det värkar vara annat som räknas...
Men nog om det, jag är inte långsynt på det viset!!

Nu ska jag förbereda Nicole inför dagis och klä på Nils, så vi kan åka och handla=)
Ha en bra dag!
  

Gevär??

Skrivet den 2009-08-19 klockan 12:36:08
Jag ska köpa mig en halvatomat, förmodligen en 308 el en 30-06 för att kunna jaga vildsvin...svårigheten är att jag måste ha en så hög kolv så jag måste förmodligen bygga om det jag köper, och det kostar ju...sen behöver jag en rätt rak kolv, vilken inte dom jag har provat hitills inte varit....
Men sen ska jag ju förhoppningsvis inte byta på ett tag!
  

Eftersök!

Skrivet den 2009-08-18 klockan 21:18:49

Jag hade gått och satt mig i ett hygge bakom grannarnas hus, där det ska gå en stor fin bock, som jag såg spår av när jag gick till passet. Efter lång väntan och solen började gå ner så känner man det där lilla extra att kanske, kanske kan han komma...men icke!!
Istället ringde Johan och talade om att jag måste hem så han kan åka iväg med Niquita och göra ett eftersök på en bock... Jag får hoppas att Niquita lyckas hitta den! Mer jakt för mig blir det ev till helgen, men Johan ska på grytjakts helg i Kil, så jag vet inte hur det blir!

  

Gryt bygge

Skrivet den 2009-08-18 klockan 13:16:01
I lördags så byggde vi på vårat konstgryt, och det börjar se riktigt bra ut nu=)
Det stora som fattas nu är en kittel som grävlingen är i unter träningen, sen ska vi få upp det sista staketet och hälla i grus och bygga färdigt "dommar båset"
Vi kommer ha ett styrelse möte i morgon då vi ska bilda en förening, så att alla pengar går tillbaks dit! Det känns riktigt bra det här och jag är mycket stolt över att alla har gjort ett så bra jobb!!











  

Patriks bock

Skrivet den 2009-08-17 klockan 13:56:16
Igår satt jag på det andra passet där jag på morgonen sätt både bock, get, kid och smaldjur men på kvällen var det inte ett liv där! Johan satt i på ett pass i skogen och Johans bror satt på ett pass rätt nära mig. Efter bara 10min hörde jag ett skott från patrik, Johan åkte och hämtade Mynta så att hon skulle få gå i blodspåret, vilket hon gjorde mycket bra och hon bet och drog i bocken! Johan hade också tagit med Nicole ut som tycker att det var spänande med jakt=)


Mynta och bocken


Mynta, Nicole, patrik och bocken
  

jakten fortsätter...

Skrivet den 2009-08-16 klockan 18:19:34
Jag gick ut kl 04 i morse vilket skulle visa sig vara på tok för tidigt..visseligen var det tillåtet att skjuta kl 04.38 men då såg jag inte nått, kl 05 så hade jag kunnat se vad för djur jag hade på passet...ja, om jag fått nåt djur på pass..men icke, det blåste och det ända jag såg va 4 rådjur på andra sidan vägen...trist!
På den andra sidan ska jag sitta ikväll=) hoppas på mer lycka då!

Återkommer senare!
  

Förberedelser inför den 16:e

Skrivet den 2009-08-15 klockan 20:57:40
I morgon börjar jakten=)
Jag ska smyga ut tidigt, ca 04 ska jag sitta på pass och sedan vänta på min bock!
Jag håller på och förbereder det sista nu, kläder, ryggsäck mm
Det känns i hela kroppen, nu startar ett nytt jagtår, (ja det började ju tidigare) men nu känns det på riktigt!

Ha en bra 16 aug alla jägare!

  

Tidig vinter?

Skrivet den 2009-08-14 klockan 08:21:01
Här hittade jag bilder från igår, gå in och se själva!! Här och Kolla under bildextra!
  

God morgon.

Skrivet den 2009-08-14 klockan 08:08:35
Idag ser jag fram emot solen som ska lysa på oss, och inte detta eviga regn! Igår åkte vi till skjutbanan och på vägen dit blev vi stumma av förvåning...det låg ett vitt täcke på marken ända upp till 40cm hagel föll i Trollhättan igår, det var som det låg snö på vägar och gräsmattor, som att åka in i vintern. Idag ska det vara mycket sol, och jag ska bara åka ner och handla lite nu på förmiddagen sen ska jag vara ute med barnen hela dagen! Jag skulle gärna ta med barnen ut i skogen med känner inte för att bära två barn...Nils sitter ju på ryggen men Nicole kan lätt bli trött och då går hon inte mer...jag får se om jag får med mig någon ut kanske=)

Vad ska ni hitta på idag?



  

Renoverar tvättstugan

Skrivet den 2009-08-13 klockan 12:07:06
Just nu renoverar vi i våran tvättstuga så de nya huresgästerna ska få nytt och fint när de flyttar in, jag hade gärna sätt att vi hade renoverat tidigare för jag har värkligen inte tyckt om våran tvättstuga och groventré! Nu blir det iaf bra och jag hoppas att de kommer trivas i detta hus och att vi kommer tivas i vårt nya hus=)


tvättstugan


En vägg tas bort i duschen
  

Två nya gryt!

Skrivet den 2009-08-13 klockan 10:58:47

Igår när Johan och Mynta gick i skogen hittade Mynta ett gryt, som hon nosade lite vid med Johan tog henne därifrån och gick vidare (Grytet såg inte aktivt ut) en stund senare hittar Mynta ett nytt gryt som hon vill er i =) Johan låter inte henne gå ner, men vi tyckte det var kul att hon hittade dom och att hon var intressersd!


Duktiga Mynta!!

  

Kvälls mackor!

Skrivet den 2009-08-12 klockan 21:20:28
När vi gick en kvälls runda i skogen förut så hittade vi dessa godingar=)



Nu steker Johan dom, så vi får god kvällsmat idag!

Idag har vi gått Myntas första blodspår, på ca 30m.
Hon visade stor spår lust och nogranhet hon markerade väl både spår och fyndplats, efteråt fick hon äta upp vildsvisklöven som belöning!





  

En liten Ella.

Skrivet den 2009-08-10 klockan 12:17:48
Igår kväll kl 23:06 födde Lina en liten dotter vid namn Ella.
Hon vägde 3500g och var 51cm lång!
Ett stort GRATTIS till hela familjen!
  

Mynta växer

Skrivet den 2009-08-09 klockan 14:28:08
Tiden går fort nu och Mynta blir idag 15veckor!
Hon har redan börjat få igång näsan, vilket ser lovande ut till jakten i oktober.







  

Grillfesten!

Skrivet den 2009-08-09 klockan 13:52:09
Nu i helgen hade vi grill fest hemma hos oss, vi bjöd på helgrillad vildsvin!
Det kom trevligt med folk och som tema hade vi country, mycket uppskattat=)
Vi hade lämnat bort barnen till kusin Renate, men frampå kvällen skulle Nicole hem och Nils var ledsen så de fick komma hem igen.

Lite trevliga bilder från kvällen:



Lilla grisen


Grisen







  

Lördag

Skrivet den 2009-08-01 klockan 17:10:46
Bloggar lite nu innan vi ska iväg ocg grilla, sen ska vi ev ut på festivalen i stan...vi får se..det har inte löst sig med barnvakt än..
Vi har fått reda på att vi kommer få tillträde i huset den 15 okt! Jag vill dit nuuuuuu=) hehe jag är så sugen på att få i ordning och flytta in!

Imorgon åker vi till värmland och firar Nicoles kusiner som fyller år!

Ha en trevlig lördag!!
  

RSS 2.0