snö...

Skrivet den 2010-02-19 klockan 17:58:27
Måste säga att de som plogar snö har det jobb som alla irriterar sig på, plogar de inte så är det fel och när de plogar är det också fel..de lägger snön på "fel" sida av vägen och gör alldrig rätt.
Nu är det så att Johan plogar snö i trollhättan och åker ut när komunen ringer...sura tanter och gubbar står och skakar på huvudet när han åker förbi, sura för att dom fick en vall vid deras infart...som alla får även jag, men vart ska då snön ta vägen?? det går ju inte att trolla bort den utan den lägger sig vi kanten och så i de snöhögar som görs och som i sin tur lastat bort när det blir för mycket (om komunerna har lust och råd)
Idag fick Johan för första gången en godispåse av en tant som tyckte att han gjorde ett bra jobb=)
jag har nästan lust att ge henne en påse tillbaka för sånt händer inte ofta, trotts att Johan plogar dag som natt, julafton, födelsedagar... 31 timmar i sträck...men klagas ska det göra!!!

  

Inväntar mera snö....

Skrivet den 2010-02-18 klockan 13:59:45
Johan byter olja i traktorn och jag har handlat på obs med barnen, idag blir det älggryta till middag, mums!
På SMHI visar de att vi kommer få ca 2 dm nysnö inatt och mer under de närmaste dagarna...flera dm snö... på de som redan ligger.. inte lätt för alla djur nu, igår när jag och Johan var på årsmöte i Karlstad fick Peter skjuta ett rådjur som låg på vägen vid vårat hus, han kunde gå fram till det, så dåligt var det...vi ska fodra mer efter helgen så allt inte försvinner under den nya snön.

Här är lite bilder på vinterns snöfall, denna snö ligger kvar, fast mer kompakt;)


Mynta utanför dörren


Mynta hoppar ut i den djupa snön


Snöig tysk =)


Mynta "simmar" i snön


Nils


Glad Mynta=)



  

Ledig tisdag

Skrivet den 2010-02-16 klockan 08:06:57
På tisdagar har jag ingen lektion alls, så jag och barnen är lediga! Idag ska vi först åka med Maja till överby och ta en fika, medans Nicole och Nils får leka i bollarna, sen i em ska jag, Johan och barnen åka och hämta den nya traktorn=)

Jag försöker klura ut ett bra personligt brev till mit cv på offentliga jobb, men det går inte så bra! Mitt självförtroende är inte på topp om jag säger så... måste kolla efter högskole kurser också.... sista ansökningsdagen är ju den 15april...

Nu snöar det ute...skit också..jag är lite trött på den här snön nu, inte för att det inte ska vara snö när det är vinter utan för att jag gärna vill ha vår nu =)
Jag ska lägga upp lite bilder på Mynta när det kom mängder i snö...men det hinner jag inte nu.
  

Hej igen!

Skrivet den 2010-02-15 klockan 11:37:33
Nu var det ett bra tag sedan jag bloggade. Jag tappade lusten i höstas, och vet inte om jag kommer blogg så mycket nu heller men vi får se!

Jag pluggar nu på komvux igen..wiii=) snart klar! Till sommaren får jag mitt slutbetyg och kan då söka in på högskola eller jobba! Jag vill gärna jobba innom kriminalvården, så får jag inte jobb blir det en untbilldning som beteendevetenskap eller liknande. Har änu planer inom polisyrket och lite barnborska tankar!!!
Läser nu Matte B, Psykolpgi B och Medicinsk grundkurs, det är kul men jobbigt, har nu pluggat massor till ett prov i em om psykoser..hoppas jag inte får tilt...kan ju detta nu!

Vi mår bra vår lilla familj =) Planerar att köpa en hund till =) en tysk så klart, en hane denna gång=)
Nicole fyllde 4år den 10 februari, stora tjejen nu=)
Jag fyller 25 snart... vill ha jakt kläder =)

Renoveringen står still....ingen gör något, men det skall snart börja igen..jag har köpt nya gardinen som jag väntar på, hoppas det blir ett lyft, sen skall jag köpa massa växter och Johan SKA måla några möbler...snart...

Måste tala om vilken duktig jakthund Mynta är, hon är nu 9, snart 10 månader och det har skjutits 3 dovhjortar och 5 rådjur för henne detta jakt år! Vilken hund! Lydnaden är toppen och hon går lös ute. Jag ska gå en jakthunds lydnads kurs (vad konstig de låter) aja i mars iaf, super kul!

Till sist är det kul att se hur många som kollat in om jag bloggat något varje dag, =)
  

RSS 2.0