Nils dop.

Skrivet den 2008-11-30 klockan 18:23:51

Jag skrev i går kväll men jag måste gjort nått fel för det försvann, hmm, mysko!
Igår handlade vi inför dopet iaf och jag lagade rådjurssadel hela em och kvällen, samt en fiskgratäng.

Idag döptes lilla Nils:-) det blev jätte lyckat och han var så snäll i kyrkan, sa inte ett ord. Allt var så fint. jag mådde inte så bra just innan dpoet men det gick över sen, jag fick bra stöd av min ena kusin, så skönt att inte behöva förklara utan att hon viste vad det handlade om!
Efter dopet blev det först fika och sedan åkte jag lite tidigare och förberädde middagen som blev sååååå god (enligt de andra) Ja, jag smakade lite och det var ju rätt ok;-) hehe
Mamma var bra, hon värkade ha en bra dag och det gjorde allt lättare!

Bilder kommer senare! Nu skall jag vara med barnen!

  

Är det fredag?

Skrivet den 2008-11-28 klockan 14:10:03
Eller? Det känns som ty..ehh aaa..tisdag kanske, så trist! vad gör man? jag är så sugen på att laga någon god middag, hmm men vad? ja, menar jag kan ju inte äta nått:-( Blää, jag önskar mig en STOR fin älgstek, med trattis sås och potatis gratäng, eller varför inte hassel?! Mmmmm..gud så underbart gott! Åter till värkligheten så blir det väll soppa. Nä, soppa, igen..det får bli en köttbit åt familjen och potatis gratäng åt mig. Så får det bli, just nu iaf jag lär ändra mig. jag vill stå vid spisen och njuta, men känns så trist att laga mat när jag har ont! I morgon lär jag iaf få laga mat, inte någon som har tips på rådjursadel? jag har lite tankar men inget spikat!

Jag pratade förut med min ena moster, Maria. Hon hade pratat med mammas advokat och nu kommer inte mamma flytta, ja, snacka om vändning...så advokaten skall prata med mamma och även jag (igen) och se om vi kan lösa detta. Vi letar vidare efter en lägenhet i stan så kanske hin iaf kan ta ett boendestöd och så flyttar hon inte ihop med den där galningen till kille! Det lät på mamma som om hon var lättad, och ville försöka få rätt i denna sak!
men samma problem kvarstår ju som förr...HON DRICKER!

  

Kläder och ögoninflammation

Skrivet den 2008-11-28 klockan 09:00:35
Igår var jag iväg med min kommpis Malena för att handla kläder till dopet, vilket inte var helt enkelt, hjälp vilken djungel. jag kollade säkert runt i nån timma innan jag äns provade nått och sen provade jag hej vilt men blev inte nöjd, jag har så svårt då jag vill känna mig bekväm men ändå fin. Det fanns ju så jävla fina klänningar och kjolar nu men myckar var lite väl för att ha på ett dop. Tillslut blev det en lila klänning men lite plagg att ha till. Ett par jeans, en lång skjorta, leggings, örhängen och kläder till Nils blev det med. jag är INTE klar, och Johan måste till Överby idag, han måste ha skor mm..och Nicole också, bara att hon är sjuk..och igår kväll fick jag också ögoninflammation och en timma senare fick johan det med! Vet inte hur vi ska lösa detta med handlig och dop!!
jag har lite smått panik, jag måste inhandla allt till rådjussadlarna och ha tid och årk att laga dom, jag har aldrig gjort de förut, nog för att jag älskar att laga mat och gillar att bjuda på middag men nu vet jag ju inte om det blir gott :-S vilken utmaning!
jag måste städa iordning här hemma idag, härre gud vad saker det ligger överallt, hyllor isär och lådor här och där + allt som är i vanliga fall...leksaker disk, tvätt.. det kommer bli en låååång dag!
  

Inte bra.

Skrivet den 2008-11-27 klockan 07:33:11

Jag förstår inte hur mamma tänker, igår kväll pratade hon med Moster Maria som är mammas gode man. mamma hade varit rasade på Maria för att hon inte tagit huresvärden i örat, och stått upp för mamma. Maria förklarade att det var sen förra sommaren som hyresvärden ville ha enmånaders kontrakt för att han var missnöjd med mamma. Mamma tycker helt och fullt att hon varit en bra hyresgäst och att maria ska lösa detta, lite sent...
maria sa nej och de bråkade och skrek, mamma sa elaka saker och att Maria skulle sluta vara godman. Städa skulle mamma inte göra, det sa hon till mig med, då kommer du få mer skulder sa jag och maria men det skulle hon få iaf menade hon. Vi förklarede igen om skuldsaneringen men det var bara en parantes enligt mamma, hon tänker ju inte ett steg längre. Ja, så här blev hela kvällen och som det ser ut nu avsägersig maria allt och mamma kommer få klara sig själv men en halv miljon i skuld!!!

  

Älskade Morfar.

Skrivet den 2008-11-26 klockan 19:40:43
Idag är det tre år sedan som min morfar gick bort i cancer. han hade varit sjuk en lång tid och i slutet var det inte mycket kvar, han sov de sista dygnen och gick bort med familjen omkring sig.
Min morfar har betytt så mycket för mig, vi har haft så roligt när jag var liten och jag saknar honom enormt.
Morfar var en mästare i köket och i mitt hjärta finns minnen av det otroligt goda middagarna han gjorde!
Morfar hjälpte mig efter skolan, han hjälpte till med pengar och körde mig till stallet, min morfar var VÄRLDENS BÄSTA MORFAR!

Ikväll tänder jag ett ljus på trappan till minne, jag saknar dig morfar!
Tusen kramar från Zandra
  

Ingen flytt....eller?

Skrivet den 2008-11-26 klockan 08:12:35
Igår var det fullt upp med att ringa runt och planera för flytten som skulle gå idag, allt var klart men när jag pratade med mamma på stan igår sa hon att hon inte var färdig för att flytta än!!? Nähä, men då hjälper vi dig med det sista tyckte jag, men nej mamma skulle inte flytta, det går inte sa hon.
Jag pratade med Ann-sofie och maria och maria på kommunen och vi skulle bara ringa upp mamma och säga att det vist blir flytt "Bara ringa upp" och det föll på mig..jag tog det snällt och förklarade att vi alla tagit ledigt och att Johan lånat en lastbil så vi måste ta det nu, i helgen är det dop och de andra jobbar. Stadhjälpen kommer på fredag. Vad jag än sa så var det nej, hon kan bara inte flytta.
Dett känns så fel att det skall vara jag som nästan tvingar mamma ut ur hennes lägenhet, jag har så go lust att bara vänta och se, inte hyra och boka en massa.
Nu på morgonen skall maria på komunen ringa mamma och sedan ringa mig, vi får se vad hon säger. Sen skalla jag ringa mamma.

Jag skall försöka skriva mer senare idag, lite mycket nu bara när båda Nicole och Nils är sjuka..jag skall ringa BVC sen och prata om ögoninflammationen. På söndag är det ju dop, och jag vill inte ställa in!
  

Tisdag!

Skrivet den 2008-11-25 klockan 08:15:27
Maria på komunen skall ringa under dagen när hon pratat med mamma igen, det blev inte så att de åkte ut då mamma avböjde besöket! IGEN! Det kunnde ju åkt utan att ringt tyckte jag, men men, hon ringer mamma igen senare och skall då prata mer om boendet och att hon måste flytta.
Mamma ringde mig i går em och talade om att hon blivit bestulen på stan, vid bankomaten, så idag skall jag möta mamm och gå med henne in på banken för att legetimera mig så hon får ut pengar och beställa nytt kort. Sen är mammas fönster klart också, så vi får väll åka ut dit i dag, för att sätta in det nya. Johan jobbar på Stadsbudet idag, han kör Åmål så han är väll hemma vid 13.30 så då åker vi till mamma, tar nog banken då med.

Nils är fortfarande sjuk och Nicole med, hon är hemma idag med, hoppas på att kunna vara ute endel i dag iaf. Min mage klarade av en smörgås i går kväll:-) Soppan var värre men lite gick ju bra. Jag ger mig INTE!
  

Måndag

Skrivet den 2008-11-24 klockan 10:22:27
Pratade med mamma nu på morgonen, hon ville nu vänta med att ta hunden till vet..jag som planerat att vi skulle åka idag så hon kan flytta på onsdag. Pratade också med maria på komunen som var tillbaka nu, hon skulle åka ut till mamma idag och prata om boendet och även ha med en polis som kan prata om mammas anmälan.
Så, nu står attl still, vi som planerat med lastbil och att vi skulle få in mamma på mariero men hepp!
Nu är det bara att vänta...igen..fan!
Vi måste ju hinna flytta innan helgen! jag har dop på söndag och mamma ska vara ute på måndag, och det skall vara städat!
Nu ska jag ringa vidare... och ta hand om sjuka barn! Nils har också fått ögoninflammation nu:-(
  

Söndag morgon

Skrivet den 2008-11-23 klockan 08:30:35
Igår kväll pratade jag med mamma länge, hon var orolig över sin hund som enligt henne gick i sidled och sen bara låg. mamma vill ta bort hunden så hon slipper lida. Hon komtaktade vet som skulle komma ut men kl 23 ringer de och talar om att hon bor för långt ut. Jag hade ont i magen och låg sjuk hela dagen, fick i mig två glar prpviva på hela dagen och nervös för både mamma och ammningen, gjorde inte saken bättre. Somnade vid 00. Vaknade vid 02 va att Nils skerk men han ville ej ta bröstet :-( mjölken rann inte till och jag blev ledsen och orolig, när han somnat om såv vi till 06.30.
Jag har inte ringt mamma än, utan väntar om hon sover, sen får vi se hur vi gör med hunden. Jag har lyckats få i mig en banan, och hoppas på nått mer om en stund så jag inte behöver sluta amma (min skräck)!
Nicole har ögoninflamation och sover fortfarande, Nils sover igen nu så jag skall lägga mig på soffan en stund.
  

Det gör för ont...

Skrivet den 2008-11-22 klockan 07:55:58
Igår efter vi var och handlade skulle vi köpa pizza, för det hade jag lovat Nicole, jag har köpt sallad när det köpt pizza förut men nu ville jag också få äta nått fett och slavsigt, det va ju så länge sen. Jag åt inte mycket för jag ville känna efter och det känndes bra..till en början, sen small det till i magen och jag gick omkring som en fällkniv! AJ, AJ, AJ! jag hade så jävla ont i magen, att Johan fick ta hand om båda barnen, ge Nils gröt och natta Nicole, jag stod inne på toa hängande över skötbordet som jag skulle föda barn och va så nära att kräkas av smärtan i magen när det skar och högg. Efter hela kvällen på soffan och på toa gav smärtan efter och jag somnade.
Nu på morgonen har jag fortfarande ont men om jag tänker på igår känns detta ingen ting.
Nu skall jag göra i ordning frukost till familjen, jag får dricka proviva.
  

Vågar inte...

Skrivet den 2008-11-21 klockan 14:05:41
Jag borde ta och ringa mamma, och min moster, jag har inte ringt en enda idag.
Jag är rädd, jag vet inte vad jag skall säga, jag vill inte ringa till mamma igen och bråka i en timme, där hon skriker att jag är värdelös och att jag aldrig hjälper henne, att jag är på "deras sida" som hon säger. jag är så kluven.
Jag väntar på att moster maria skall ringa och säga om hon besökt mamma idag, hon skulle iaf ringa och prata.

Johan ska jobba lite kortare idag så när han kommer hem ska vi åka och handla, hoppas jag kan tänka på nått annat en liten stund. Min mage var för övrigt bra tills igår, i förrgår kunde jag äta som vanligt men igår ville den inte äns ha potatismos:-(
  

Maktlös

Skrivet den 2008-11-21 klockan 08:20:35
Jag hade inte als någon lust att skriva i går kväll, jag mådde så dåligt. Nu har jag funderat lite och det känns som en klump i halsen fortfarande men, men.
Igår pratade jag med alla, Mamma, mina mostrar, komunen, mamma igen osv..
Jag har pratat med Hummlans minilager så allt är klart för flytt nu i veckan, men jag vet inte om det blir så..
Pratade med mamma flera gånger och hon årkar inte leva längre, hon vill ta bort sin hund och sig själv, hon säger att hon inte kan bo på mariero, hon klarar det inte. Hon var arg, hon grät, jag var arg, jag grät men inget fick henne att ändra sig. Jag pratade ju med komunen oom dessa självmordstankar och att få in henne på psyk men då måste en läkare ut först, och då skall jag ringa VC först vilket jag inte vågade för mamma sa att om jag tog henne ifrån hunden så var jag ond och det var det värsta någon kunde göra. Jag har hört mamma hota om att begå självmord förut men inte så här, det låter så planerat. Om jag ringer VC eller psyk och de kollar henne så kan det bli så att hon inte behöver komma in och då tror hon att det är jag som gjort det emot henne och har då INGEN kvar och får då ännu större anledning att begå självmort, och om jag inte gör nått så kanske hon gör det iaf! Nu är det snart bara en vecka kvar tills hon skall vara ute så hon känner ju att det snart är kört och hunden är henns allt och hon kommer inte flytta ifrån henne så är det! Detta kommer inte gå, jag vet inte vad jag ska ta mig till, jag får panik!
jag skall ringa runt lite idag med och se om vi kommer på nått, men just nu ser allt svart ut.
Inte äns när jag nämde Nicole och Nils för mamma ville hon stanna hon oss, hon ville bara dö, fatta hon väljer döden och hunden framför hennes barn och barnbarn!! Mina barn har ingen morfar som bryr sig och snart ingen mormor i livet, Nicole som tycker så mycket om sin mormor. Allt detta pratade vi om lääänge men inget hjälpte...
det gör inte i mig och jag är rädd.
  

Gog morgon

Skrivet den 2008-11-20 klockan 08:40:44
Igår var Sigvard här för att prata om Nils dop. Det gick bra och nu är det mästa klart. Det kommer komma ca 40st på barndopet, hjälp! Sen skall vi bjuda på middag för ca 30st, det lutar åt rådjursadel.
Gudstjänsten kommer börja med lite prat om Advent och en psalm, sedan börjar själva dopet med en sång, (Handens fem fingrar) sen kommer Nils räckas över till Sigvard och döpas för att sen räckas över till gudfar Peter. Dopet avslutas med psalmen Tryggare kan ingen vara. Jag är lite nervös eftersom det är första advent och kyrkan kommer vara fylld med folk som vi inte känner, men,men det går nog bra.

Idag är det stängningsdag på dagis, så Nicole är hemma med mig och Nils, får se vad vi skall hitta på för skoj. Hela huset är ju upp o ner för att vi renoverar men nått får vi göra, kanske gå ut och leka.
Nils sov inte bra i natt, han ville han mat tre gånger och mellan det så gnällde han jätte mycket, funderar på att börja ge honom smakisar eller gröt så han får mer än bara bröstet, det kan behövas, han är ju rätt stor.



Nils i sin matstol
  

vargen smyger

Skrivet den 2008-11-19 klockan 11:04:30
Igår kväll fick Johan ett samtal från våran vän som också heter Johan, han hade hört sina hundar skälla jätte mycket ute på tomten så han öpnade dörren och ropade på dom, men bara den ena kom in, då gick Johan ut för att se vad Kyra gjorde, då står hon och hoppar på stället och skäller som en galning och på andra sidan staketet står en STOR VARG
Johan står och tittar på vargen i ca 15 cek innan varhen vänder och travar iväg, inte ett dugg rädd. Gissa vad den vargen ville ha till kvällsmat, en tyskjakterrier, vilken tur att Johan gick ut. Nu är det för mycket varg, fy fan! När vargarna går in bland människor för att söka föda, det är sjukt! Dessutom hade Johans kusin hört bland grannarna på deras område i laneryr att en pojke gårr på promenad med familjens hund när vargen börjat gå i cirklar kring dem, pojken blev rädd och gick hem, vargen följde efter enda till huset.
Det dröjer inte länge innan vargen utför någon fruktansvärt....
  

Va,var det jag sa...

Skrivet den 2008-11-19 klockan 10:38:01

...Att vändingen från mamma skulle komma. Mamma ringde mig igår och det kännder rätt okej i början av samtalet, så frågade hon om jag pratat med moster maria och att mamma ville ha tag på henne, för att hon blir snart vräkt och har ingen stans att bo. Jag tar då upp Ann-sofie och att hon kan bo där, då blir mamma arg och menar på att i nått gästrun kan hon inte bo. jag tar upp djuren och att hon ev skulle ta boer djuren och hon sa ja, vad bra sa jag för det finns ju en lägenhet på mariero som väntar på dig. varpå mamma svarar alrig i livet att jag flyttar dit. jag kommer inte lämna mina djur..(som hon just skulle ta bort) ??? jag fattade noll. Aja..sen pratade hon om att nu skall hon flytta till sin kille..(åh nej) Sen kom det upp att hon skulle ta bort djuren igen..ska jag vara ärlig fattade jag inte hur det hängde ihop, men ändå, det kommer bli mycket svårt att få mamma till ett nytt boende! Och veckorna går...snart ska hon vara ute och grejerna med, lagras..nä..fy allt kommer lagom till Nils dop!

  

Sjuk!

Skrivet den 2008-11-17 klockan 12:29:20
Nu har jag blivit förkyld:-(
Nils är också sjuk, han har lite feber och hostar, stackars liten.
Nicole har iaf klarat sig rätt bra, hon var tile snuvig igår men nu mår hon bra igen.
Känns rätt okej trots allt, Nils sover bra nu och det hjälper ju.

Min mage är fortfarande kass, nu vet jag inte vad jag ska göra, jag har provat lite mer stekt met försiktigt men det går inte, idag provade jag te och magen blev jätte arg:-( jag som älskar att laga mat och att äta den så trist ju!
Får de vad det blir till middag idag...
  

En solig dag

Skrivet den 2008-11-16 klockan 12:28:55
Det är jätte fint väder ute:-D
Johan är i skogen och jagar och jag får nöja mig med vår gräsmatta, hehe.

Renoverar gör vi med så nu skall här grejas!



Fåglar utanför huset
  

Bättre sent än aldrig...

Skrivet den 2008-11-16 klockan 09:01:49
Torsdag

Jag pratar med mamma på telefonen och hon är fortfarande inne på att ta bort sin hund och flytta till marierovägen i stan, skönt tycker jag. Jag får också veta att mamma vill kolla på en annan lägenhet i stan vilket jag går med på. Jag för senare på kvälle ett samtal från min Moster Maria som också talat med mamma om att ta bort djuren och att Maria skulle stå för krimering, mamma värkade nöjd, men sen får Maria att samtal från mammas kommpis i Örebro där hon talar om att mamma sänder mycket konstiga sms som gör henne orolig så hon hade kontaktat polisen. Det gäller att inte ta ut segern i förskott när det gäller mamma.
Jag och moster ann-sofie skall ut på fredagen så vi lägger ner allt ringande för kvällen.

Fredag

mamma ringer mig på morgonen och talat om att hon inte har några tabletter kvar och behöver dem med en gång. jag tycker att vi kan ta det när jag kommer för att hämnta henne och träffa moster och kolla lägenhet, det visar sig att mamma inte kommer ifår nått av vad vi sagt på kvällen innan men jag åker iaf ut till henne vid 10. Vi träffar moster i Vargön, så mamma får gå till VC och sedan åker vi till min mormor och fikar. Vi får pratat lite om det moster maria behöver i skuldsanneringen mm, så det känns bra.
Sedan åker Ann-sofie med mamma hem igen och får pratat en hel det med henne.
Jag pratar sednare på kväller och får höra vad som sagts, Mamma var först inne på att ta bort djuren med ändrade sig sen och ville flytta hem till Ann-sofie, så nu lutar det åt att det blir det. Då kommer hon lååångt ifrån systemet och från hennes kille och dessuton jobbar Ann-sofie på ett hem med missbrukare så hon är ju inte grön på det området.
Nu återstår att prata med komunen om detta och sedan hoppas på att mamma håller sig till planen.

På lördagen var det lungt och skönt:-D
  

Snart dop.

Skrivet den 2008-11-13 klockan 14:52:32

Jag måste räkna ihop hur många vi blir till dopet! jag har ju inte äns frågat alla, och snart är det ju sista november.
Funderar på att laga mat till dopet, typ älgstek eller nått, Johans mamma ville hjälpa till, för vi skall ju ha dop fikat, eller ja, dop middagen där, för här hemma får då rakt inte alla gäster plats.
Men asså, jag kommer inte klara av att Johans mamma skall laga maten, för det vill jag göra själv, jag tycket att hon lagar jätte god mat, men jag är sån att skall jag göra någont så gör jag det med hela hjärtat, (ehh..iaf matlagning)
Så undra om jag kommer stå med flera stekar dan innan dopet, skulle tro det:-)

Sen va det ju det där med mamma, hmm funderar på hur jag skall göra, som hon var idag skulle jag lätt vilja ha henne med på dopet men asså, hon är inte fräch, långt ifrån....
jag får het enkelt fundera lite till..

Idag kom Nicoles dagis kort hem med posten:-D
Gissa om jag blev glad, så sööööt, fast hon gillade nog inte kameramannen så hon ler lite halv hjärtat och med sned mun, aja hon är söt ändå. På gruppfottot drar hon upp tröjan, och visar magen hehe tok!
Skall lägga in det här på datorn och visa er, men det får bli en annan gång.

Här kommer två andra bilder på min underbara Nicole!!





Söta Nicole


Söta Nicole

  

Nöjd!

Skrivet den 2008-11-13 klockan 13:20:51
Hemma igen nu efter att varit ute hos mamma. Min moster kunde inte fälja med då hon skulle till vet med hennes hund, men vi skall försöka åka ut tillsammans i morgon.
Jag fick tag i reggbeviset efter att ha väntat på posten i evigheter, så nu är bilen avställt, BRA! En sak ur världen!

Pratade lite om framtiden med mamma och det gick bättre än jag trott, just idag var hon inne på att försöka få ut en vet till hunden och ta bort henne när hon får pengar. Vad säger man..både bra och sorligt, hunden är ju många år nu, men ändå det är en livskamrat! Nu pratade hon om att flytta till marierovägen i stan, och det är ju den bästa lösningen!
Just nu känner jag mig hoppfull! men vågar inte ta ut något i förväg då hon har vänt förr...

Fortsätt och håll tummarna!!
  

Torsdag morgon!

Skrivet den 2008-11-13 klockan 07:29:45
Åker ut till mamma med moster efter att jag lämnat Nicole på dagis, hoppas att det går att prata lite vett med mamma, fast det tvivlar jag på. Vi tar med lite flyttlådor så hon kan packa lite. Hoppas också att reggbeviset på bilen kommer med posten idag. Håll tummarna!

Nils var jätte snäll i natt och sov från 22-07:-D tack snälla Nils, det behövde jag!
Höres senare.
  

Återvändsgränd

Skrivet den 2008-11-12 klockan 10:41:17
Det känns så, just så, att det inte finns någon väg att gå! Vi i familjen ger allt vi kan för att hjälpa, vi försöker så gott vi kan men inget händer. Lagarna säger att komunen inte kan göra något, mamma vill inte ha någon hjälp, då hon förmodligen inte vill sluta då hon inte tyckar att drickandet är ett problem, då hon ljuger för oss och för sig själv.
Jag pratade med maria på komunen nu på morgonen, men hon kan inte göra så mycket mer än vad hon gjort, nått LVM ser den inte ut som de kan ansöka om nu, då mamma är "för frisk" lagen säger att det skall vara fara för hennes liv, först då kan de sätta ett LVM på henne. Jag kan inte fatta att en människa som mår så dåligt och som inte klarar av ett liv inte får hjälp att det skall behöva bli värre innan hon kan få hjälp.
Nu kommer hon välja att flytta till sin kille, och där kommer hon tyna bort, eller så kommer hon sitta kvar i lägenheten tills någon kastar ut henne!
I morgon skall jag och moster åka ut till mamma och se om vi kan få henne på andra tankar.
  

Sötis!

Skrivet den 2008-11-11 klockan 11:51:02

Här kommer två härliga bilder på underbara NILS
Blir man inte glad av dessa så säg.





  

Alkohol är ett gift som borde förstöras!

Skrivet den 2008-11-11 klockan 11:37:44
Varför skall det vara så svårt att förstå!
Jag pratade med mamma och hon var ledsen och sur, sa att hon var vräkt på falska grunder och att hon inte har någon stans att bo. Jag förklarade att hon kan bo hos moster, men nej, hon ville ha sina saker och det var hennes hem! Jag blir tokig, jag ville säga att om du slutar dricka, så får du inga psykoser och ringer inte och skriker om nätterna, polisen kommer inte ut och grannarna är inte rädda! Men det kan jag inte säga...
Jag är trött på att behöva vara snäll och hjälpsam, att försöka låta glad ocg positiv inför henne, att behöva lösa allt när hon bara skiter i sitt liv, i pengar, i räkningar, i allt. Bara hon har alkohol så är hon nöjd!
Vägverket skickar ut ett nutt reggbevis, som kommer på torsdag, men mamma viste nog inte va det va för dag idag, det lät som hon var rätt dålig, så jag får väll ringa på torsdag och se om hon fått det!

  

Tisdag morgon

Skrivet den 2008-11-11 klockan 08:30:31
Idag skall jag ringa en massa, jag måste få tag i vägverket och ställa av mamma bil, som just nu kostar 100kr om dan:-o
Men om det stämmer var hon bor vet jag inte och någe legg har hon inte så hämta ut de på posten kan hon inte..och sen är bilen skrotad utan att vv ser det...??? fattar inte detta, men bilen finns inte kvar men kostar massor i pengar! Och mamma fattar noll och bryr sig ju inte så heller...
Får se om jag lyckas lösa något idag.
Nu skall jag köra Nicole till dagis och sedan handla lite.

  

Söndag!

Skrivet den 2008-11-09 klockan 12:19:34
Så, jag har inte skrivit på nån dag, men det har inte varit lungt för de...vi var ute hon mamma i fredags och satte för hennes fönster lite bättre och lagade pannan som inte gav någon värme. Hon var ledsen och orolig och viste inte om hon ville flytta till ann-sofie! Bla, bla, bla....samma visa om och om igen!
Tyckte det var trist att Nicole grän när vi åkte och ville vara med mormor, att hon inte fattar det!!!
ja, ja..inte lätt jag vet..för det är en sjukdom...bla...bla...*arg*

Magen har gått från kass till ok till kass...till RAS!!! nu kan jag inte äta något mer än, fisk, soppa och sallad...detta är trist, proviva går ner med igår efter Jhohans kalas fick jag jätte ont. Jag åt två bullar och en jätte liten bit tårta och drack proviva till! men fan va ont jag fick!

Nä, nu får jag sluta...för jag är för grinig.
fars dag, ha.. om man har en far vill säga!

Här hemma firar vi Johan, två dagar i rad.
GRATTIS ÄLSKLING!
  

telefonen går varm

Skrivet den 2008-11-06 klockan 22:12:34
Skulle inte sagt att det varit tyst på telefonen förut. Nu har jag pratat med mamma, Johan med, jag har fått telefonsamtal från mormor och från moster och sms från mammas kille. Allt är rörigt just nu men mamma är inte bra ikväll och ringer o oroar mormor som i sin tur ringer oss andra...runt går det. Vi har sagt till mamma att vi kommer ut i morgon fm men det har hon väll glömmt..känns förjävligt nu.

Nils blev arg på tutten ikväll, så som Nicole var när hon ville sluta amma...jag vill inte..han får inte sluta nu! fan jävla skit! detta får inte förstöra för mig och mina barn!!

har så jätte mycket som skall göras i morgon...tror dagaen kommer gå åt helvete...magen är ras..:-(

FAN!
  

Tapeter

Skrivet den 2008-11-06 klockan 15:25:48
Vi var iväg idag och kollade på nya tapeter till stora rummet, och fick hem två och titta på, det va jätte svårt att hitte det jag ville ha, och vi fick hjälp av alla fyra killarna i butiken, vilken service:-)
Vi skall fundera lite över helgen och se hur det känns.

Jag var uppe hos hästen nu, och han fick tänderna raspade, det gick jätte bra, det trodde jag inte!
Ska äta makrill idag, mycket fisk blir det nu med min magkatarr, men det är så gott så det gör intget så bara en massa annat gott som jag måste stå över...

Har inte pratat med mamma eller någon annan idag...skönt de!
  

Depp, depp och magkatarr

Skrivet den 2008-11-05 klockan 18:00:34

Har inte fått nått vettigt gjort idag, jag har försökt få tag i polisen, som inte varit nåbar de gångerna jag ringt henne. Sedan har jag pratat med mamma flera gånger fast hon har varit på dåligt humör så, det va inte så lyckat.

Magen gör skit ont, värre idag..igen..när ska detta gå över?? Gjorde middag som jag fick skippa, får leva på Nyponsoppa. En riktig trist dag blev detta, inget bakat till kalaset heller...
Ikväll blir det tv och tidigt i säng hoppas jag!

  

Ensam!

Skrivet den 2008-11-04 klockan 15:57:59
Att gå igenom detta själv är svårt, att inte kunna prata med alla i omgivningen om vad som händer i rädsla för vad det kommer tycka. Att tycka så illa om en människa som man samtidigt älskar så enormt, det är svårt!
Jag försöker tänka framåt mot det som kommer, det bra, den dag som mamma kommer vara frisk, men när kommer den? Hur länge skall jag behöva vänta? Hur många år av sorg och vrede kommer innan glädjen?
Svårigheten med att förklara för Nicole..och senare Nils, om vad som händer med mormor. men inte bara med mormor utam även deras morfar..vart är han? och varför bryr han sig inte?
varför blev jag själv i detta? jag vill också vara stolt och glad över min mamma och pappa, men istället gömmer jag sanningen och skämms över dem....
  

Tisdag.

Skrivet den 2008-11-04 klockan 11:19:11
Hej
jaha, så var det en ny dag att ta tag i, en massa att göra bara massa trista saker, eller nja..jag skall försöka hinna baka bullar med Nicole senare i dag, det är kul!

Mötet igår då..jag till en början var det okej och mamma var ganska redo för att flytta till lägenheten i stan där hon bott förut, men hon hade ju lite planet på att flytta till sin killes hus, vilket vi hade på känn. När vi pratar om vad som skall hända känns hon så avstängd, hon tittar inte på oss och säger att ingen skall gå över henne, genom att prata med kommuner mm utan att hon vet, det är ju inte lätt! Jag blir bara så trött på henne, hur hon kan sitta där och bara säga att boendet är problemet, jag har sån go lust att bara skrika ut min verede att hon för i helvete måste sluta dricka för det går inte att bara flytta, utan det måste skaffas hjälp, nu! Detta får hon ju i den lägenheten i stan, men det vet hon väll..hon vill ju inte sluta dricka, så är det, hon vill bara inte hon tycker inte att det är ett problem, och långt ifrån vårat problem för hon gör vad hon vill med sitt liv...ja så säger hon om jag börjar argumentera!
Efter avslutat möte talade mamma med moster och då sa mamma att oss i mellan kommer jag aldrig i livet flytta till mariero vägen igen! Så var hela kvällen på förhoppning bortblåst och vi står på ruta 1 igen.
Hon kan ev få bo hos moster en tid, det skulle göra gott, då blir hon nykter och kanske ser saker lite bättre, så hon kanske kan ta en andrahands lägenhet som komunden kan ge henne.

Jag skall ringa mamma nu, angående massa papper och sånt, sen skall jag kolla billigaste stället att förvare hennes saker och försöka lösa någon som kan köra flytten och skaffa flyttlådor.
Fullt ös...
  

Måndag med möte!

Skrivet den 2008-11-03 klockan 08:19:33
Gog morgon!

Så, var det måndag igen, och idag skall jag på möte med min moster och Maria från komunen. Vi skall mötas vid fem och åka ut till mamma, i hopp om att hon skall vara hemma..eller öppna! Pratade med mamma i helgen och hon var nu orolig för att hon skulle vräkas den 1 nov och inte 1 dec som det var sakt...detta får vi reda ut!
Mamma talade också om för mig att hon inte har något annat val än att flytta ut till sin kille:-( vilket gör att hon kommer må mycket dåligt och dricka mer och tillhöra en annan kommun!!!
Nä, nu får jag hålla tummarna för att vi kan fa mamma att vilja ta en lägenhet i stan, det vore så bra!
Magen börjar bli bättre nu:-) det är jag glad över, hoppas den klarar av dagen bara!

  

Söndag kväll!

Skrivet den 2008-11-02 klockan 20:14:06
Här är lite bilder på vår an underbara tysk Niquita.
Ena bilden med husse och bocken och den andra med farbror Patrik och haren.
En mycket lyckad jaktdag, med en underbar hund:-)
GRATTIS IGEN NIQUITA!



  

Lördag med sol

Skrivet den 2008-11-01 klockan 11:54:33
Hej och god förmiddag!

Så, vad skall man hitta på idag tro? ja, solen skiner ute och när jag gick upp vad det sju minus ute, brrr..
Johan är ute i skogen och jagar med Niquita, han provar också vår nya pejl, en Garmin Astro! han ringde förut och talade om att Niquita drev fram en bock til honom, som just nu tas ur:-) Grattis Niquita årets första bock!!

Vi skall ta oss till gravarna i em, när det är slut jagat. Det var länge sedan jag var vid gravarna och det skall bli skönt att vila tankarna lite och bara minnas... tända ljus!

Allt som sker med mamma har gjort mig skör, just nu kan nog inget liva upp mig..allt känns bara fel och eländigt. fast jag är så glad över mina goa ungar:-) De är det bästa som hänt och de bästa som finns:-D

Nu skall jag ta min son och ge honom lite käk!

Kram
  

RSS 2.0