Ett nytt år väntar

Skrivet den 2008-12-31 klockan 13:23:33
Jag hoppas att 2009 blir ett bra år, bra för mig och familjen och bra för mamma. Jag hoppas fortfarande någon stans att hon en dag ska förstå att det hon gör är fel och att hon kommer sluta dricka, vi får väll se om det blir under 2009!

Ikväll ska vi på kalas hos Johans bror som fyller 40år sen ska vi hem till Johans andra bror och fira ett stillsamt tolvslag med Nicole o Nils kusin Axelina=)
Jag önskar er alla bloggläsare ett GOTT NYTT ÅR!

Tack 2008 för att du gav mig en underbar tid som gravid och att jag fick en så underbar liten son!
  

Ammningen avslutad...snyft

Skrivet den 2008-12-30 klockan 19:39:13
Så, då äter inte min lilla Nils från min tutte längre=( känns just nu förjävligt och ledsamt men det är ju även för Nils bästa, han behöver mer mat och vill ju dessutom inte ha av min goa mjölk mer...hans beslut!
Känns bara trist fall Nils skulle vara mitt sista barn..att inte få amma mer, att inte få ha en bebis till..jo, jag måste få fler barn..men först ska jag plugga och göra mitt bästa för att nå mina mål och bli polis!

Idag har vi varit i Kode och hämtat skyddsvästar till Niquita som hon har när hon jagar vildsvin men de skyddar förhoppningsvis även endel mot gråben..hua! Jag är sååååå sugen på en valp, vill ha, vill ha, vill HA! Vi får se när det blir parning men hoppas på att vi kan få en valp till våren eller ev sommaren...men det är låååångt dit!
  

Vildsvinsjakt

Skrivet den 2008-12-30 klockan 08:27:12

Niquita och husse efter en lyckad jakdag i Sibbhult=)
  

Måndag!

Skrivet den 2008-12-29 klockan 18:00:29
Idag har jag varit iävg med Johan för att kolla till hans maskin, som var fastfrusen, sen åkte vi och kollade på vildsvinet som hänger på kleverud och passade på att hälsa på farmor och farfar.

Jag fick igenom efter lite letande på jägarförbundet att vi bör skicka in prov på köttet så det kommer att göras, känns mycket bättre nu=) så gott att ha vildsvin till middag!

Ja, just det min kusin Anna har ju fått en bebis nu, natten till igår kom hon ut, jag vet ej namnet på henne än men det kommer nog, farfar viste inte så mycket då Anna inte hade ringt själv än. Grattis Anna!

Till middag idag blev det rådjurs biff med min klyftpotatis, broccoli och en god kantarellsås, mums=)
På tal om god mat, har ni någon gång kollat på vad blir det för mat? med Per Moberg? Han är en av mina favoriter när det gäller matlagning (inte bara för att han jagar) han är så grym i köket, och vilket kök, det skulle jag vilja ha!
  

Söndag kväll...tröök

Skrivet den 2008-12-28 klockan 18:45:54
Söndagar är ju så trökiga... Nicole är rättså pigg och har lekt en hel del idag, vi har även varit ute en sväng vilken Nicole blev glad över!
Pankakor blev det till middag..inte min favorit men vad gör man när det inte finns så mycket hemma och Johan är iväg och Nils är sjuk. Hoppas jag kan få innhandlat nått i morgon så vi får lite "riktig" mat igen!
Johan ja, han jagar vildsvin, eller just nu är han på väg hem, med ett vildsvin i bilen=) Just nu är jag lite kluven då jag inte vet om jag vågar äta köttet...jag är rädd för trikiner...blääää och så ska man ju skicka in njurtappen men de va inte Johan som tog ur så han vet inte om den sitter kvar...han ska höra sig för med Niquitas uppfödare för dom jagar mycket gris så får vi se vad vi gör.

Min kommpis Anna hade Me&I party idag, det hade ju jag velat gå på..attans att Nils skulle vara sjuk..säljaren Birgitta som jag känner sen Familjeliv ska sluta och det hade varit så kul att gå...men,men...sånt e livet!

Nu fick jag en yttert gnällig dotter brevid mig..
  

Ingen hjärnhinneinflammation!

Skrivet den 2008-12-27 klockan 14:45:27
Skönt! Nicole hade inte hjärnhinneinflammation, hon hade förhöjd sänka men inget farligt utan de åkte hem igen! Om hon får feber igen ska hon in annars så hoppas de att hon snart blir helt bra! Nils har fårr feber igen=( 39,5! nu sover han och jag hoppas att den inte är så hög när han vaknar!

Julafton var väll ok annars, Jag, Johan, Nils, Nicole, Peter, farmor o farfar. Min mamma skulle ju ha varit med och senast dagen innan så skulle hon komma...men nepp..hon kom som vanligt och bara lämnade klappar och åkte iväg med kent istället...trist, men aja..

Min kusin Anna ligger just nu på BB och jag önskar henne all lycka!

ja, ska jag berätta vad jag fick i julklapp=)
Jag fick en mjukis overall 8av Johan), svart jätte fin och go, så fick jag pressentkort på Lindex, Handukar och så KENT BOXEN (av Johan)
så snäll han är=)
Johan fick en Eka swingblade (jaktkniv) av mig och en GP batteriladdare!

Nu ska jag laga middag snart, det blir fisk! jag är trött på prinskorv nu, hehe
  

Rädd!!!

Skrivet den 2008-12-26 klockan 23:22:57
Nicole har sedan hon tillfrisknat något igår inte varit sig själv och i natt hade hon 39,7 igen men det var borta i morse. Hela dagen har hon varit sur och ledsen och på kvällarna drömmer hon eller är orolig i sin säng. Nu klagade hon även på smärta i nacken och Johan ringde sjukvårdsupplysningen så nu är de på väg in till Näl! Jag är så rädd att det ska vara hjärnhinneinflammation=(
Håll tummarna att allt går bra!
  

Utmanad av min kusin!

Skrivet den 2008-12-26 klockan 14:03:15
Var är din mobiltelefon? Vid tv
Var är din andra hälft? I skogen
Ditt hår? Är oborstat
Din mamma?  Hemma
Din pappa? Vet jag inte
Syskon? Har inga
Det bästa du vet? Mina barn
Din dröm inatt? kommer inte ihåg
Din dröm/ditt mål? Bra jobb, lycka.
Rummet du är i? Kontoret
Din hobby? Jaga, hästar
Din skräck? vargar
Var vill du vara om 6 år? I ett nytt hus med min familj, gärna gift.
Var var du igår? hemma
Vad du inte är? Där
En sak du önskar dig? Just nu att bli frisk
Var du växte upp? Tyresö, Stockholm
Det sista du gjorde nu? innan detta pratade jag med Nicole
Dina kläder? Är mjuka
Din TV? Är på
Ditt/dina husdjur? Hund och katter
Dator? Ja
Ditt humör? Trött
Saknar någon? Många
Din bil? Volvo
Något du inte har på dig? Tofflor
Favoritaffär? Nån med bra mat i
Din sommar? Var varm
Älskar någon? Ja! Enormt!
Favoritfärg? En hel hög
När skrattade du senast? vet ej..
När grät du senast? igår.

jag utmanar Jenny!
  

Vilken jul!

Skrivet den 2008-12-26 klockan 09:45:11
Hallå!
Jag har inte kunnat skriva på några dagar då jag legat helt utslagen på soffan. Nicole fick ju jätte hög feber på fredagen eller på natten till fredagen och sen på lördagen fick jag också feber, jag hade över 39 grader i flera dagar och mitt huvud gjorde så ont, jag kunde inte äta inte sova inget, jag var så sjuk så fy fan... på söndagen kräktes jag av den höga febern och fick inte i mig nått, började med vättskersättning men har ännu inte fått in den rätta rutinen på mat igen. Nicole hade närmare 40 och även över några gånger hon äter ochså dåligt och hennes feber går upp o ner, igår 37,2 och i natt 39,7 fattar inte hur det kan svänga så. Lille Nils blev sjuk på julafton och har varit uppe i 40,5 stackarn nu värkar han vara på g att bli frisk med vill inte äta:-( inte tutte och inte flaska:-(
Nä, nu skriker han...
  

En sjuk dotter =(

Skrivet den 2008-12-19 klockan 14:34:10

Nicole har fortfarande feber, 39,2 nu och supparna är slut..Nils sover och jag ska åka när han vaknar. Jag tempade Nicole och vi skulle måla men när jag kom tillbaka till soffan sov Nicole, hon får sova en stund så åker vi sen...hon sov även på fm. Hoppas innerligt att det bara är tredagarsfeber som går över fort och inte är nån större fara med. Vill inta ha sjuka barn på julafton!
På tal om sjukdommar, kom ihåg när jag tog körkort, satt i bilen och pratade men läraren som för övrigt var helt grym, ja, vi pratade om min graviditet (väntade då Nicole) och att jag behövde spy varje dag..hon talar om att hennes syster var jätte magsjuk när hon skulle föda! fatta, så dålig som man är när man har magsjuka och så behöva föda barn! Vilket öde! Dett är jobbigt att föda barn utan att ha magsjuka det vill jag lova!

  

Fredag!

Skrivet den 2008-12-19 klockan 07:58:23
Hejsan..idag är jag en trött mamma! Nicole vaknade inatt av att hon hostade jätte mycket och var ledsen över det, jag gick in och skulle trösta då hon var rädd, hon hostade slem:-( Kännde på pannan och förstod att hon hade feber, tempade henne och det visade sig att hon hade 38,9 så hon fick en supp och sen krypa ner hos oss. Nu på morgonen hostar hon också och har feber men inte lika hög! Vi får se hur dagen blir. Jag skulle åkat och köpt julklappar till Johan idag, men Malena..men hur det går vet jag ej..jag får nog vara hemma:-( johan är i Värmland och jagar så han kan ju inte passa Nicole. varför ska alltid jag ha sån otur. jag måste få tag i mera suppar till Nicole iaf, och nått att äta till middag, det är målet med idag....

Igår på BVC visade det sig att min lilla gosse gått ner =( han som legat jätte bra och högt uppe på kurvan..nää vad rädd och ledsen jag blev:-( Han ska få mer mat nu tyckte hon, och mer gröt på kvällen..så får vi se nu ska jag inte dit förän i feb..lite långt kvar..men, men..
  

Titta!=)

Skrivet den 2008-12-16 klockan 18:17:25
Nu lägger jag äntligen upp bilderna på dopet! Hurra! hehe..













  

Måndag -Nio dagar kvar till jul!

Skrivet den 2008-12-15 klockan 21:03:22
Hej!
Mycket kring julen nu, oj oj oj..vet inte varför jag alltid lyckas vara ute i sista minuten när det gäller julklappar och julkort, jag fick iaf iväg julkorten idag:-) Hurra! Vissa år har det legat kvarglömmda i bilen och aldrig hamnat på lådan.
I morgon när vi lämnat Nicole på dagis så ska vi åka och handla julklappar, en hel massa åt barnen och endel åt övrig familj, tänker inte skriva vad då vissa läser min blogg. Nicole ska iaf få en cykel av oss och en del annat också, Nils får lite leksaker och kläder.

Johan var ju på jakt i helgen, blev ingen gris :-(  Det blev ett rådjur och en räv. Vildsvinen hade gått ur såten på morgonen. Johan blev nerbjuden på mera jakt, så nu den 28:e dec åker han och ev fredrik ner igen och ska då förhoppningsvis få jaga vildsvin. Det blir förmodligen mera jakt där nere framöver, nu när de åker kommer Johans kommpis med en tysk till åka med. Det kan också bli jakt på vildsvin i Grästorp och då inte i hägn utan "riktig" jakt:-) Bra att de inte behöver åka land och rike runt för att få jaga gris, och dessutom på varg fria marker!

Lite bilder på mina skitungar =)


En glad liten Nils


Nicole och Nils


Nicole
  

Pepparkakshus!

Skrivet den 2008-12-13 klockan 18:07:24
Svårare än vad man tror och inte alls lika gott när det skall ätas, men det hör till julen att försöka få ihop ett pepparkakshus varje år, glasyren som Johan gjorde blev lite lös, och utan sprits kunde jag inte spritsa nått bra! Dessutom är barn bra hjälpredor..
hehehe :-)


Pepparkakshus 2008
  

Lucia morgon

Skrivet den 2008-12-13 klockan 08:33:02
Idag ska vi åka runt och lussa för familjen, Nicole får vara lucia med ljur i håret och Nils får vara en litten tomte "nisse" Hehehe. Detta kommer bli en full dag med mycket bilåk, men rolig hoppas jag!

Johan och Fredrik startade kl 03.45 och när jag pratade med Johan 08.30 så hade de redan hämtat Stig i Halmstad och var en bra bit påväg, trotts att de kört lite fel i Kode när de skulle hämta en skydds väst till Niquita! Jag hoppas att dagen blir bra för dom där nere!

Nu ska jag byta om mig och Nils!
Ha en bra lucia!
  

Fredag!

Skrivet den 2008-12-12 klockan 08:20:48
En god morgon, rätt så god iaf... jag vet inte varför men jag har fått tillbaka min elaka magkatarr igen:-( nu lever jag på soppa (igen) Jag ska ringa VC idag och se om jag kan få komma till en läkare, men jag tror inte det finns något jag kan äta när jag ammar, och som jag har skrivit förut så vill jag inte sluta amma nu, om jag får bestämma så vill jag amma till mins mars!
Idag kommer barnens kusin hit, Fredrik, han och Johan ska ju åka och jaga i morgon bitti, de åker vid ca 4 på morgonen ner till Halmstad för att ta med ägaren till jaktmarken, sen åker de ner till kristianstad för att jaga! Jag hoppas att det blir en lyckad jakt och att underbara Niquita är såå redig:-)

Såhär såg Niquita ut efter att själv tagit sig ur spårselen under ett eftersök och gått ner i ett grävlings gryt, utan gryt pejl, efter två timmars grävning kom hon upp. obs på grund av de skador hon får av grävling så jagar vi inte det med henne undantag då när hon väljer det själv, tok hund!

  
  

Lite kort på barnen!

Skrivet den 2008-12-11 klockan 18:19:26
Nicole och Nils myser på golvet!
vist är det fina? :-)


Goingar


Så, fina!
  

Tisdag kväll.

Skrivet den 2008-12-09 klockan 20:54:30
IKEA..nu kommer jag:-) I morgon skall det köpas prylar, och förnyas i hemmet, vi kommer åka till Karlstad då det i Göteborg är delvis sängt, och så kanske vi kan hälsa på Nicoles kusiners pappa som ligger på sjukhus efter att han fått en hjärtinfarkt. Vi kommer passa på att handla en massa julklappar till Nicole också då hon kommer tillbringa eftermidagen hos farmor, Inte Nicole emot:-)

Idag träffade jag Johanna i jaktäfären, det var ju ett år sen vi sågs, eller ja.. i mars då vi åkte och såg KENT i Karlstad. Jag fattar inte hur fort tiden går, borde ju träffa mina vänner mer..och Johanna bor ju inte så långt bort.

Här kommer lite efterlängtade bilder på renoveringen i stora rummet:-)
Jag har fått en jakt tokig gubbe som tar min dyrbara bloggtid, genom att hänga på Min jakt men här kommer de iaf!


Johan och Farfar


En våd sätts upp


En av tapeterna


Fond tapeten
  

Måndag.

Skrivet den 2008-12-08 klockan 09:33:26
Tjenixen!

Nu är renoveringen ääääntligen klar:-) Det blev super bra! Mycket jobb var det..det tog ju sin tid, men det var de värt. Som alltid ligger ju alla bilder i kameran med jag skall lägga upp dom idag.
jag har hela huset att städa och jag har inte tvättat på länge så det behövs göras idag med.

jag känner mig lite halv dålig idag, ont i kroppen och fryser/svettas om vartannat hela tiden, jag har tagit två panodil så jag hoppas må lite bättre om en stund. barnen är friska nu, Nicole vill till dagis och skall få åka i morgon, hon saknar de såååå mycket.

jag pratade med mamma igår och hon hade ringt på några lägenheter med sa att iaf en skulle ringa tillbaka, så säger hon jämt, en skall ringa...bla, bla jag tror inte hon har ringt, så sa hon att det var ju skönt nu att hon hade någon stans att bo...men det är ju inte långsiktigt..hon tror ju att det finns all tid i världen nu, fattar inte hur hon tänker hon måste ju flytta! jag skall ringa idag och se vad som händer.
  

Renovering!

Skrivet den 2008-12-04 klockan 21:58:51
Vi renoverar för fullt ute i vårat stora rum just nu, därav den dåliga uppdateringen av bloggen. Vi är på slut spurten nu och i morgon skall vi börja tapetsera, vilket jag älskar att göra och Johan hatar;-) hehe får se hur det går! Nästa vecka skall vi åka till IKEA och handla en massa fint till rummet och sedan möblera om (flytta ut tv) sen göra de rummet som vi har som tv rum nu till sovrum och vårat sovrum till Nicoles rum och så får Nils Nicoles..hängde ni med? :-)
Just nu ser det mycket lovande ut och det kliar i mina fingrar, jag vill få det klart nu så att jag kan få i ordning till jul. Det ser ut som om Nicoles kusin Fredrik kommer ner till oss helgen den 13:e dec för att följa med Johan på vildsvinsjakt, mitt mål är att allt skall vara klart då. Helgen efter skall vi upp till Fredriks skola (Jaktgymnasium) och jaga räv, hare och fasan. jag är så jaktsugen nu så det är inte klokt, jag vill också åka på vildsvinsjakt!! JAG VILL!!Hoppas kunna visa lite blider på tapetseringen i morgon annrs får jag visa det när allt är klart, och självklart skall jag visa bilderna från dopet..som vanligt är jag seg på att lägga över bilderna till datorn.

Nu skall jag sova.
God natt!
  

God kväll!

Skrivet den 2008-12-02 klockan 20:35:01
Så, nu kommer jag in igen! skönt, vet inte varför det blev så..tydligen fel på systemet.

Idag har jag målat fönster och plockat endel hemma, sen var jag iväg till granngården och köpte hundmat, åkte en sväng till hästen också! Nicole var hemma från dagis idag med, då hon inte är bra i ögonen än. Nils var bra i söndags men nu är det värre igen trotts att vi droppar varje dag.

jag pratade med mamma i em och vi planerade innför julen och hon ville komma till oss, får se om det blir så, för hon har ju velat det förr men inte stannat. jag funderar även på att bjuda min mormor på jul, då det blev så fel på dopet, jag vill visa att jag värligen är ledsen över hur det blev, jag har inte frågat än. Jag pratade med henne idag, och tackade för kortet jag fick på posten!

Just nu planerar vi jakt :-) Johan åker förmodligen ner till blekinge den 13.e och jagar vildsvin! Kul för honom och för Niquita, vi skall släppa i hägn nu på söndag och se hur hon är på gris (igen) och fungerar hon bra så kommer de åka. Skönt att jaga där det inte finns gråben! Vi får sms om varg-obs flera gånger i veckan, och senast i helegn tog vargen en jakthund mellan färgelanda och Uddevalla.
  

Hemma igen!

Skrivet den 2008-12-01 klockan 14:37:24
Så, nu har jag varit ute hos mamma och så åkte vi till mormor för att be om ursäkt. Moromor blev jätte glad över att vi kom och sa att det inte var hela världen. Lite skönt att hon tog det så, men jag har fortfarande en klump i bröstet då jag ville att hon skulle varit med! Hon fattades ju! Skit också!
Nils var jätte go och satt i famnen på mormor och skrattade jätte mycket och det gjorde mormor glaaad:-)
Jag skall ge henne kort på Nils och henne och på Nils i dopklänningen!

mamma mådde bra idag med, hon hade nor inte hunnit i flaskan i dag häller, skönt! Hon var jätte go med både Nils och Nicole. jag får snart åka ut igen! En lyckad fm!

Nu skall jag försöka få lite jul i huset!
  

Fy fan vad jag är elak!

Skrivet den 2008-12-01 klockan 07:59:56
Jag fattar inte hur jag tänkte, jag var helt säker på att min mormor skulle åka färdtjänst till dopet, asså jag hade inte en tanke på att hon inte kom. När vi var i kyrkan träffade jag inte äns hälften innan själva dopet, men jag borde reagerat att moromor inte var med. Hur fan kunnde jag missa det? Då kunde ju någon bara åkte ner och hämtat henne...men ingen sa nått och hon glömmdes bort:-( stackar, stackars mormor, hur fan kunde jag!! Jag skall åka till mormor idag, men hon lär ju vara arg som ett bi..jag vet inte vad jag skall säga, hon har missat något så fint och jag önskar att jag kan vrida tillbaka tiden! Fårlåt mig mormor!
  

RSS 2.0